Kolja - úvod
1. Kolja - úvod


Tomáš Kunžwart
2. Tomáš Kunžwart


Bobeš a band
3. Bobeš a band





Milan Knižák & Aktual
4. Milan Knižák & Aktual







Milan Knižák & Aktual
5. Milan Knižák & Aktual



6. publikum


Hovado boys
7. Hovado boys


Burgtheater
8. Burgtheater





Fotogalerie:

  1. FOTO 1


22. dubna 2017

Dům kultury v Teplé





18:00 TOMÁŠ KUNŽWART
(jazz - alternative/Tachov)

Než se definitivně rozhodl, že nejlepší bude si dělat hudbu po svém, prošel kapelou "sound.in.stereo" a hodně inspirující kapelou, (hlavně díky lidem v ní), "sodanton". Jako solitér v jednočlenné kapele hraje zhruba od března 2010. V současné době se snaží vnímat a hrát svou muziku netradičním způsobem za použití malého množství podpůrných elektronických krabiček, ale zase ne vždy za každou cenu zůstává v alternativě. Uchopení a ohýbání zvukových možností tradičních hudebních nástrojů je někdy velmi povznášející. Jelikož používá jazzové nestandardy - nazval svůj styl "jazz alternative".

http://bandzone.cz/tomaskunzwart

VIDEOKLIP


19.30 BOBEŠ A BAND
(alternativa / Praha)

Kapela vznikala během roku 2012 v Praze. Zakládajícím členem je Bobeš Rössler, kterému se po několikaletém vystupování s různými spoluhráči pod názvem „Bobeš a Přátelé“ konečně povedlo najít mladé hudebníky, které to baví a v kapele se uchytili nastálo. Bobeš má za sebou dlouholetou hudební minulost v převážně undergroundových kapelách. Začínal jako hráč na banjo ve skupině The Goldberg Grass Band, která se bavila upravováním dechovky a lidových písní včetně pohřebních pochodů stylem, který občas zabrousil do podob tradičního jazzu. Později, v sedmdesátých letech se stal členem undergroundové skupiny „Dr. Prostěradlo Band“ jako klávesista, kytarista a hráč na všechny možné hudební i nehudební nástroje. V roce 1977 založil vlastní kapelu „B Band – vůbec“ a nedlouho po jejím rozpadu roku 1980 dostal angažmá jako klarinetista v kapele THE PLASTIC PEOPLE OF THE UNIVERSE. S tou nacvičili jediné vystoupení a posléze nahráli desku „Co znamená vésti koně“. V letech 1998 - 2006 vystupoval jako klávesista a klarinetista se skupinou DG 307.

VIDEOKLIP


21:30 MILAN KNÍŽÁK A AKTUAL
(alternativa / Praha)

Aktual je nezařaditelná alternativní kapela, o níž se říká, že byla první punkovou skupinou na světě. Hraje originální veselou muziku Milana Knížáka. Dnešní zvuk kapely je progresivní a mohutný nejen díky dvěma bubeníkům, ale i díky aranžím, které ctí jednoduchou a srozumitelnou stavbu písní, ale také požadavky zvukové aktuálnosti. První vystoupení skupiny se konalo v březnu roku 1967 u příležitosti oslav MDŽ v Mariánských Lázních.

http://www.milanknizak.com/

VIDEOKLIP



23:00 HOVADO BOYS
(alternative - rock / Praha)

Tato kapela vznikla v dubnu 1991, v prosinci téhož roku se rozpadla a za tuto krátkou dobu stačila odehrát několik koncertů, vydat své první demo a dvakrát vystoupit jako předkapela Visacímu zámku. Po tříapůlleté pauze se kapela znovu rozhodla opět začít hrát, posléze s novým zpěvákem Pípou. V březnu 1996 došlo v kapele k založení první dechové sekce se saxofonistou Dustym, vydavají CD a koncertují příležitostně dodnes.

http://www.hovadoboys.eu/


0:30 BURGTHEATER
(underground / Plzeň)

"Říká se, že kdo si v letech 68/69 koupil album Velvetů s banánem, okamžitě založil kapelu. Když jsem se někdy v sedmdesátých letech seznámil s poezií Vratislava Brabence, okamžitě jsem věděl, že založím kapelu, která bude zhudebňovat výhradně jeho příběhy." Trvalo to vlastně jen moment - asi třicetpět let - a v roce 2007 vznikl Burgtheater. Basa a zpěv se saxofonem z pravěkého, lokálně známého undergroundového Suříku a mladá rocková kytara. Pro zpestření bicí automat, a pak už jen svolení a požehnání samotného Vratislava Brabence. A bylo to...

http://bandzone.cz/burgtheater

VIDEOKLIP


(Z důvodu zdravotních problémů jednoho člena kapely Ramones Plzeň se vystoupení neuskutečnilo).

1:50 RAMONES PLZEŇ
(punk – rock / Plzeň)

Ramones, který punkáč by je neznal. Králové v punkové historii, kteří nás už téměř všichni opustili a jejich songy hraje kdejaká kapela. Revival této skupiny, přímo z Plzně. Mohou se chlubit poutavou image, která je dost podobná originálu. První členové se potkali zcela náhodně na baru a zbytek kapely se připojil, když ve svých kamarádech viděli vizuálně další členy. Velice vtipně to na facebookových stránkách popisuje zpěvák, pro kterého je už samozřejmostí slýchat každý den, že je Joye, (zpěvák original Ramones)..

http://bandzone.cz/gabbagabbahey

VIDEOKLIP