OLIVEROVA DÁLKA
1. OLIVEROVA DÁLKA


POSTIŽENÁ OBLAST
2. POSTIŽENÁ OBLAST


SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ROPY
3. SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ROPY





OLD MINKA BAND
4. OLD MINKA BAND





JANOTA 1935
5. JANOTA 1935




POD ČERNÝ VRCH
6. POD ČERNÝ VRCH


SKRYTÝ PŮVAB BYROKRACIE
7. SKRYTÝ PŮVAB BYROKRACIE


ROGO
8. ROGO


LEE HARVEY
9. LEE HARVEY



10. fanoušek





Fotogalerie:

  1. FOTO 1
  2. FOTO 2
  3. FOTO 3
  4. FOTO 4

Videa:

  1. VIDEO 1

16:30 OLIVEROVA DÁLKA
(alternative-rock / Poděbrady)

Legenda praví, že název alternativní kapely z Nymburka vznikl podle křestního jména prvního bubeníka, který skákal do dálky. Reálně kapela koncertovala v létech 1994–2001 a stala se na Nymbursku lokální legendou a personálně tak trochu předchůdcem party Práva Pupku. Návrat na prkna, co znamenají jen samé průsery, přichází po čtrnácti létech k příležitosti reedice CD Smíření z roku 2001.

http://bandzone.cz/oliverovadalka?at=news

VIDEOKLIP


18:00 POSTIŽENÁ OBLAST
(black-alternative / Mělník)

Doba není zrovna nejveselejší. Pokud byste na tento smutný fakt zapomněli nebo ho prostě nechtěli vědět, právě teď je ta vhodná chvíle vám toto připomenout. Zanalyzujeme si nejnovější výtvor mělnické alternativně rockové kapely Postižená oblast. Při poslechu rozhodně štěstím juchat nebudete a to možná ještě netušíte, že slunce zhaslo. Možná už napořád. Ponechme stranou letitou historii skupiny, její vývoj a proměny. Důležitější je fakt, že stále ještě existují hudební uskupení, která nepodléhají jakémukoliv tlaku a hudba je především zábavou a zároveň decentním sebetrýzněním.

http://bandzone.cz/postizenaoblast

VIDEOKLIP


19:30 SDRUŽENÍ RODIČŮ A PŘÁTEL ROPY
(alternativa / Praha)

Název skupiny zní jako recese, její hudba ale ne.
V jejich skladbách se hodně povídá, někdy až moc, občas se dostaví i poezie. Jejich skladby jsou plné ironie, ale zároveň pojmenovávají věci bez obalu milosrdenství. Hudební kořeny "přátel ropy" tkví bezpochyby v undergroundu 80. let minulého století. Z jejich písní čiší odkaz kapel jako Jasná páka, Garáž či Visací zámek. Možná i z chadimovského M CH Bandu něco mají. Spíš ale náladotvorností, než nějakou těsnou spjatostí. Někteří členové jsou občas k vidění i v jiných souborech (Janota 1935, OTK...) Skupina SRPR je typickou ukázkou zástupců domácí hudební scény, kteří bývají řazeni do pomyslné druhé ligy a tvoří tak ono podhoubí klubové scény. Není to ovšem proto, že by byli horší než mnozí z té pomyslné první. Jen se prostě nikam necpou, nemají vlezlého manažera, v klidu si dělají svoje a po svém, mají okruh fanoušků, a tak o nich vědí kromě nich jen ti, kteří opravdu hledají, zatímco třeba organizátoři nejrůznějších festivalů je jako spoustu jiných prostě ignorují.

http://www.srpr.cz/

VIDEOKLIP


21:00 OLD MINKA BAND
(indie-alternative / Česká Lípa)

Hudba OMB nejen hraje, ona i promlouvá. A mluví naléhavě, vypráví smutné příběhy, je plná touhy a křehkosti a nevyslyšených modliteb, ušpiněná hospodou a ulicí. Sama je oděna do smutku a bolesti, která je dána vlastním prožitkem a osobním ručením. Texty jsou plné živých, sténajících a syrových obrazů, násobících to tesklivé přemítání. Svědectví o sebezničujícím světě, v kterém je nám dáno společně žít. Ten svět není, zdá se občas, příliš radostným. A hudba Old Minka Bandu, byť se na první poslech zdá také smutnou, nakonec k tomu našemu vzájemnému veselí, radosti a také naději, že vše není ztraceno, nepochybně přispívá. Mizí rozdíl mezi hudebníkem a posluchačem, neboť jsme všichni na stejné lodi a bavíme se, i když pevnina je stále v nedohlednu a do podpalubí lodi zatéká…

http://bandzone.cz/oldminkaband?at=info

VIDEOKLIP


22:30 Janota 1935
(noise-chanson / Praha)

Noise-chansonová skupina Janota 1935 nemá s experimentálním minimalistou Oldřichem Janotou nic společného. Vznik jejího názvu je ve skutečnosti dílem náhody. Pomalejší pasáže střídané regulerním kytarovým nářezem, vše podporované syrovým saxofonem a výrazným zpěvem.

http://www.noise.cz/j1935/

VIDEOKLIP


0:00 Pod Černý vrch
(alternative-progressive / Praha)

Skupina Pod Černý vrch je stálicí domácí alternativní scény, na které působí již 20 let. Po celou tuto dobu pro ni je charakteristický osobitý styl, svérázné pódiové vystupování frontmana kapely a nemalá dávka energie všech muzikantů.Od svého založení v roce 1995 kapela vystupovala po boku dalších alternativních či undergroundových kapel (Psí vojáci, MCH Band, DG307, Zuby Nehty, Deep Sweden, Už jsme doma, Extempore a další). V současné době se po několikaleté odbočce do oblasti na pomezí alternativy, poprocku a folklóru obrací zpět ke svým více undergroundovým kořenům.V hudbě skupiny Pod Černý vrch se tak opět setkáme s propracovanými, začasté rozsáhlejšími skladbami s nepravidelnou strukturou (v žádném případě tedy model „sloka – refrén“) a prokomponovanou prací s motivy a tématy. Zároveň se ještě zvyšuje důraz na výpověď obsaženou v textech. Kapela se nevyhýbá ani občasným citacím a parodickým prvkům. Pro svou originální a stylově těžko zařaditelnou tvorbu razí označení „postmoderní underground“.

http://bandzone.cz/pcv

VIDEOKLIP


1:30 SKRYTÝ PŮVAB BYROKRACIE
(alternative-Lo-Fi / Praha)

Říká se o nich, že jsou underground... jim se to moc nezdá, underground bylo něco jiného, ale budiž. Je pravda, že se pohybují na okraji všeho (hudby, poezie, snesitelnosti, nenávisti a nadšení). Rozhodně se liší zvukem i vzhledem a mnozí u nich našli, co hledali; někteří dokonce i to, co nehledali. Některé uklidňují, jiné znepokojují. Ale oni se u toho baví. Nejdříve trio, pak kvarteto, pak trio, nyní zase kvarteto. Od roku 2015 s novým frontmanem Ivo Stefanem stále táhnou minulost a tlačí budoucnost..

http://bandzone.cz/skrytypuvabbyrokracie

VIDEOKLIP


3:00 Lee Harvey
(punk výstřel ze sklepa / Mariánské Lázně)





Seznam účinkujících z předešlých akcí


KONTAKT:
koljacz@tiscali.cz




TOPlist